نورپردازی شهری ، مسئله این است .

نورپردازی شهری یک مسئله بسیار علمی و مبتنی بر دانش فنی است که در دنیا استانداردهای خاص خود را داردو بر لول های مختلف ، سطوح گوناگون و انواع متنوع انجام می شود . در واقع دایره این بحث بسیار وسیع و مبسوط است که از بحث امروز ما و حوصله خوانندگان این مقاله خارج است . در حقیقت امروز می خواهیم یک نگاه کاربردی تر با توجه به واقعیات کشور خودمان صحبت کنیم .

در کشور ما ایران نورپردازی شهری یا روشنایی محیط های باز شهری به چه صورت هایی انجام می گیرد ؟

چه ابزاری برای این کار وجود دارد ؟

اصلاً روشن سازی این اماکن چه نفع و ضرری دارد ؟

سعی من در این مقاله بر این است که بر روی روشنایی مسیرهای شهری تمرکز کرده و از حاشیه ها اجتناب کنم . برای روشنایی مسیرهای شهری بسته به نوع مسیر ، طولانی بودن آن و میزان روشنایی که می طلبد ، از ابزارهای گوناگون مرسومی استفاده می شود که تیتروار به بررسی هر کدام از آنها می پردازیم .

 

نور پردازی شهری اتوبانها ، بزرگراه ها و آزاد راه ها :

برای مسیرهای اتوبانی اغلب از پایه چراغ خیابانی استفاده می گردد . این پایه چراغ ها ارتفاعی از 6 الی 12 متر و در مواردی استثنایی 14 متر دارند و به دو صورت لوله ای و چند وجهی تولید می شوند . روی بدنه سازه پایه چراغ های خیابانی که عموماً ظاهری ساده با پوشش رنگ یا گالوانیزه دارند ، براکت یا دستک هایی نصب می شود که پروژکتور یا چراغ های لاک پشتی روی آنها سوار می شوند . این براکتها می توانند یک طرفه ، دو طرفه ، سه طرفه یا چهار طرفه باشند که این بستگی به نظر کارفرما و سازمان ناظر بر آن دارد .

البته در بعضی از نقاط داخل شهر که نیاز به زیبایی و ظاهری شکیل از پایه چراغهای خیابانی باشد ، در طراحی و تولید آن از آلومینیوم نیز استفاده می شود که به پایه چراغ دکوراتیو معروفند .

 

نورپردازی شهری میدانها و محوطه های سبز فضای باز :

همانطور که از عنوان پیداست ، در میدانها و محوطه های فضای باز ما نیاز به یک دایره نورانی با شعاع وسیع داریم که بتواند محوطه زیادی را از تاریکی در آورد . برای این مورد بهترین گزینه برج نوری یا برج روشنایی است که از ارتفاع 6 متر الی 40 متر تولید می شود . این برج های روشنایی دارای یک هد دایره ای شکل هستند که محل استقرار پروژکتورهای نورافکن می باشند .

ارتفاع برج ، تعداد و نوع پروژکتورهای به کار رفته به قطر دایره ای بستگی دارد که ما انتظار روشنایی از آن را داریم . این سازه فی نورپردازی شهری چند وجهی با پوشش گالوانیزه گرم تولید می شود . البته نوع دیگری از برج نوری نیز وجود دارد که هد مستطیل شکلی دارد و نور را فقط به یک جهت می تاباند که به برج نوری استادیومی معروف است .

 
نورپردازی شهری پارکها ، پیاده روها و مسیرهای تردد عابرین :

در این گونه موارد از پایه چراغ پارکی استفاده می شود که ارتفاع میانگین 3 متر دارند . این پایه چراغها از ترکیب فولاد و آلومینیوم تولید می شوند و روی آنها می توان هم از پروژکتورهای کم مصرف استفاده کرد و هم سرچراغی های لامپ کم مصرف خور . پایه چراغ پارکی دارای تنوع بالایی در طرح ، نقش  ورنگ است که زینت بخش محل های ترددی نظیر پارکهاست .

 

نورپردازی باغچه ها و مسیرهای پیاده روی :

برای نورپردازی باغچه های شهری و زیباتر دیده شدن فضای سبز پارکها در شب از پایه چراغ چمنی استفاده می شود . پایه چراغ چمنی نیز از متریال ها و نقش های متنوعی برخوردار است که ارتفاعی بین 70 الی 100 سانتیمتر دارند .

 

روشن سازی معابر شهری چه نفع و ضرری برای ساکنان یک شهر دارد ؟

روشن بودن معابر و مسیرهای شهری علاوه بر اینکه امکان استفاده از خدمات عمومی رفت و آمد را فراهم می کند ، سبب زیبایی و افزایش رضایتمندی مردم جامعه شهری خواهد شد . علت دیگر اینکه می تواند سبب کاهش جرم و جنایت در ساعات تاریکی باشد . در حقیقت به وسیله نورپردازی شهری می توان امنیت شهروندان را تامین کرد و یک نوع عامل بازدارنده محسوب می شود .

اشاره به این نکته خالی از لطف نیست که افزایش حجم نور به صورت کارشناسی نشده و نصب سازه های غیر استاندارد با ارتفاعات غلط نیز ممکن است باعث خیرگی و آلودگی نوری شود . اما چون در این مورد ، نورپردازی از بالا انجام می شود ، این مشکل جدی نیست . ولی به قول معروف بهتر است که کار را به کاردان سپرد و برای اجرای پروژهای نورپردازی شهری با یک شرکت تولید کننده تجهیزات روشنایی م کرد . 

 

 منبع : tamtal.ir


خدمات مبلشویی چیست ؟

تجهیزات مبلمان شهری

نورپردازی شهری ، مسئله این است

شهری ,، ,های ,نورپردازی ,پایه ,چراغ ,می شود ,نورپردازی شهری ,پایه چراغ ,است که ,استفاده می

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

دوربین مداربسته رباط کریم و اسلامشهر و پرند و چهاردانگه بانوی مهر آموزش های راه اندازی کسب و کار اینترنتی وبلاگ حقوقی دکتر نادر پورارشد ناهماهنگ نسل سومی مجسمه رزین ، مجسمه فایبرگلاس ، مجسمه پلی استر محمدحبیب زاده فنی حرفه ای و کاردانش (صنایع دستی) سلام بر سلامتی